"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kira bedeli asgari ücreti geçti

03 Ağustos 2018, Cuma 23:36
Net asgarÎ ücretin 1603 lira olduğu Tükiye’de, alınan maaş İstanbul’daki ev kiralarına yetmiyor.

T24’te yer alan habere göre, İstanbul’da ortalama kira bedeli 1.710 TL’yi buluyor. Başta gıda olmak üzere her geçen gün akaryakıt, enerji ve diğer ürünlere gelen zamlar dar gelirliyi zora sokuyor. Özellikle zamlar karşısında eriyen asgari ücret ise ev kirasına bile yetmiyor. İstanbul genelinde kiralık evler ortalama 110 metrekare büyüklüğe sahip ve kira bedeli ise 1.710 TL’yi buluyor. Endeks verilerine göre İstanbul’da kira fiyatları en düşük ve ortalama kira değeri 1.000 TL altında olan ilçeler sırasıyla 713 TL ile Arnavutköy, 905 TL ile Esenyurt ve 966 TL ile Silivri. İstanbul’da kira değerleri en yüksek ilçelere bakıldığında ise Beşiktaş ve Sarıyer öne çıkıyor. Beşiktaş ve Sarıyer’de ortalama kira 3.500 TL seviyesine ulaşıyor. Beşiktaş’ta ortalama kira 3.450 TL, Sarıyer’de 3.572 TL. Ortalama değerlerle 2.629 TL ile Beykoz, 2.688 TL ile Kadıköy, 2.938 TL ile Bakırköy bu ilçeleri izliyor.

 

Etiketler: kira, asgari ücret
Okunma Sayısı: 816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı