"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Krizler emekçileri mağdur ediyor

08 Ocak 2019, Salı 17:36
Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan,ekonomik krizlerden en fazla etkilenen ve gelir kaybına uğrayan kesimin emekçiler olduğunu söyledi.

Karahan, derneğin Zeytinburnu’ndaki genel merkezinde, asgari geçim ücretine alternatif olarak geliştirdiği “İnsani Geçim Ücreti” araştırmasının 2019 sonuçlarını açıkladı. Krizlerden en fazla etkilenen ve gelir kaybına uğrayan kesim olan iş görenlerin emeklerinin karşılığı almaları gereken insanî geçim ücretinin işverenler için bir lütuf olmayıp hakkın kendilerine teslimi olduğunu anlatan Karahan, insanların sahip olduğu temel hak ve hürriyetler kadar çalışanlar açısından onurlu bir hayat sürdürebilmek için emeklerinin karşılığı almaları gereken insanî geçim ücretinin de bir hak olduğunu söyledi.

“İş verenlerin maliyetini azaltsın, çalışanlarına versin”

Karahan “İstanbul için iki çocuklu bir ailenin çalışanının alması gereken asgari düzeyde İnsanî Geçim Ücreti (İGÜ) 2 bin 781 liradır. İki çocuklu, eşi çalışmayan bir bireyin alması gereken AGİ 286 lira. Toplamda 3 bin 67 lira İstanbul’da İnsani Geçim Ücreti’nin karşılığı.” dedi. Karahan, seçim dönemlerinde asgari ücret konusunda vaat yarışı yaşandığını hatırlatarak, “Varsın çalışanlarımız hak ettikleri ücretleri alabilsinler, buna da seçimler malzeme olsun. Neticede dar gelirli çalışanlarımızın hanesine giren gelirde kısmi artış olursa, bu ülkenin toplumsal barışına da yansıyacaktır” diye konuştu.

 

Etiketler: Türkiye, işçi, ekonomi
Okunma Sayısı: 1065
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı