"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küresel piyasalar allak bullak

29 Şubat 2020, Cumartesi
Yeni tip koronavirüs salgınının Çin dışında da hızla artması ve ekonomide sebep olacağı hasar beklentilerinin yükselmesi küresel piyasaları sert etkiledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Çin dışında da hızla artması ve ekonomide sebep olacağı hasar beklentilerinin yükselmesi ile dünya borsalarında sert düşüşler devam ediyor. Avrupa ve Amerika’da da Kovid-19 salgını ile ilgili her geçen gün farklı bir ülkede yeni vak’aların ortaya çıkması ve ABD’de önceki gün açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinin pozitif seyrinin kırılgan olduğuna işaret etmesi, küresel büyümeye ilişkin endişeleri arttırdı. Artan endişelerle dünya borsalarında sert düşüşler görülürken, ABD’nin uzun vadeli tahvil faizleri tarihî düşük seviyelere geriledi. Ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerle petrol fiyatlarındaki düşüş  eğilimi de bugün Asya piyasalarında devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı 50,4 dolarla Aralık 2018’den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 2,3 değer kaybıyla 50,5 dolardan işlem görüyor. Analistler, Suriye’deki gelişmelerin gündemin odağına yerleştiğini  belirterek, veri gündeminde ise yurt içinde büyüme, yurt dışında ise ABD’nin  kişisel gelir ve harcamalar verilerinin öne çıktığını söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 1306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı