"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maden işçileri ücretlerini alamıyor

24 Ekim 2020, Cumartesi 19:00
TMMOB Maden Mühendisleri Odası, “Ermenek ve Soma’da çalışan maden işçileri, kömür üretimi için emeklerini harcamakta, ancak akıttıkları alınteri karşılığında hak ettikleri ücreti ve sosyal hakları uzun bir süredir alamamaktadırlar” açıklaması yaptı.

İşçilerin bu nedenle başlattıkları hak mücadelesi bir süredir devam etmekte olduğuna dikkat çekilen açık- lamada, “Yurttaşlarımız mevcut yasal çerçevede tanımlanmış bulunan çalışma hakkını kullanarak geçimleri için gerekli bir ücreti elde eder, böylece bireysel ve toplumsal yaşamın devamını sağlarlar. Bu sürecin doğru işlemesinin sorumluluğu ise devlete aittir. Oysa son örneği Ermenek ve Soma’da bulunan maden işletmelerinde görül- düğü gibi, işçiler çalışmakta, üretmekte ancak hak ettikleri ücret ve sosyal haklarını ala- mamaktadır. Ermenek ve So- ma’da İşveren konumunda bulunan bazı firmalar işçilerin hak ettiği ücretleri ve kıdem tazmi- natlarını ödemedikleri gibi, bu durumu bir alışkanlık haline getirmiş, işçilerin ödenmeyen hakları üzerinden ek kazançlar elde etmeye yönelmişlerdir.     Bu duruma daha fazla katlanamayan Ermenek ve Somalı maden işçileri, alınterlerinin karşılığını almak için hak mücadelesine girişmişlerdir” denildi.    

İstanbul  - Nihat Orhan

Okunma Sayısı: 1415
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı