"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Marmaray yarım İstanbul trensiz kaldı

04 Kasım 2015, Çarşamba 12:40
2 yılda sadece eski raylar söküldü. Rayların söküldüğü hatta ise zemin gevşerken geçen sürede arazi üstünde yeni bir bitki örtüsü oluştu. İstinat duvarlarının yıkılmaya başladığı alan, hattın geçtiği semtlerde kötü bir görüntü oluşturuyor.

Meydan'da yer alan habere göre; İstanbul’un ulaşım sorununu hafifletmek için 2004 yılında projelendirilen 76 kilometre uzunluğundaki Marmaray demir yolu hattı yarım kaldı. 

29 Ekim 2013 tarihinde deniz altından geçen 13 kilometrelik kısmı açılan Marmaray’ın 63 kilometrelik kısmı ise hâlâ tamamlanamadı. Geçen haziran ayında tamamlanması beklenen proje, maliyet artışı sebep gösterilerek yavaşlatıldı.

RAYLAR SÖKÜLDÜ

Projenin devamı olan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki banliyö hatları ise modernize edilerek metro standardına yükseltilecekti. 2 yıl içinde Marmaray hattının tamamen hazır hale geleceği açıklanmasına rağmen geçen 28 aylık sürede eski banliyö hatları modernize edilmedi. 

2 yıldan fazladır süren çalışmalarda sadece mevcut hatların sökülmesi ve istasyonların yıkımını gerçekleştiren İspanyol OHL firması geçen yıl maliyet artışını sebep göstererek çalışmaları durdurmuştu. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde firmaya ek süre verildiği konuşulurken firmanın 2016 sonuna kadar projeyi tamamlama garantisi verdiği iddia edildi.

Raylar harabe oldu!

Proje kapsamında 28 ay önce işe başlayan yüklenici firma, Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki tüm demir yollarını sökerek ve mevcut istasyonları yıkarak işe başladı. Geçen sürede ise sadece Halkalı Tren İstasyonu ve Gebze Pendik arasında yapım çalışmaları yapıldı. Geriye kalan bölgelerde ise hiçbir yapım çalışması yapılmadı. Eski haliyle günlük 150 bin kişinin kullandığı demir yolu şu anki görüntüsü ile tam bir harabeyi andırıyor.

Şehirlerarası tren seferleri de yapılamıyor

Projenin tamamlanmaması sebebiyle şehirlerarası tren seferleri de yapılamıyor. İstanbul’a Ankara-Eskişehir üzerinden gelen hızlı tren seferleri dışında tren gelmiyor. Modernize edilecek eski hattın 3 tren hattına sahip olması planlanırken hattın birisi yük ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı için kullanılacak. İstanbul ile özdeşleşmiş ve tarihi yapıya sahip Sirkeci ve Haydarpaşa tren garlarının ise hali harap. Sirkeci garı Marmaray trenlerinin otoparkı haline gelirken Haydarpaşa ise eski trenlerin bekletildiği büyük bir tren mezarlığını andırıyor.

Okunma Sayısı: 2795
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    4.11.2015 18:15:40

    DURMAK YOOK,YOLMAYA VE YOLDURMAYA DEVAAM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı