"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Merkez Bankası faiz artırdı dolar düştü

24 Eylül 2020, Perşembe 14:00
Türk Lirası’nın son aylarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 7,71, Euro/TL kuru da 9,01’le rekor kırmıştı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, döviz kurlarının frenlenememesi üzerine, politika faizi oranını yüzde 8,25’ten yüzde 10,25’e yükseltti. Beklenti, politika faizinin sabit tutulması yönündeydi. Faizin yeniden cazip hale getirilmesiyle, dolarda düşüş oldu. Merkez Bankası, son üç toplantının ardından yeniden faiz artışına gitti. Küresel ekonomideki belirsizliklerin sürdüğüne, enflasyonun öngörülenden daha yüksek bir seyir izlediğine dikkat çeken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), “Kurul, dezenflasyon sürecini yeniden tesis etmek ve fiyat istikrarını desteklemek amacıyla politika faizinin 200 baz puan (2 puan) yükseltilmesine karar vermiştir” duyurusunu yaptı. Kararın ardından 7,70 seviyesinde olan dolar 7,60, 9 lira olan euro ise 8,87 lira seviyesine geriledi. Türk Lirası yılbaşından bu yana yaklaşık olarak ABD Doları karşısında yüzde 23, Euro karşısında yüzde 26 değer kaybetti. 

Okunma Sayısı: 502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı