"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milyonlarca aboneyi ilgilendiren açıklama

27 Ocak 2016, Çarşamba 11:32
Enerj ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji fiyatlarındaki düşüşün tüketiciye yansıtılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Enerji fiyatlarındaki düşüş tüketiciye yansıtılacak.

Kışın yüksek doğalgaz fiyatlarından şikayet eden vatandaşlara müjde niteliğindeki açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan geldi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına yönelik soruyu yanıtladı.

Türkiye'nin enerji kaynakları bakımından fakir bir ülke olduğunu söyleyen Bakan, uzun süre doğalgaz fiyatlarındaki artışların tüketiciye yansıtılmadığını ifade etti.

Albayrak, "Doğalgazda ciddi artışlar yaşandı. Türkiye gaz fiyatlarının artışlarından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak artışları uzun süre sübvanse ettik. Vatandaşlarımıza yansıtmadık. Uzun yıllar zarar ettik" dedi.

Enerji fiyatlarındaki düşüşe işaret eden Albayrak,"Önümüzdeki dönemde bırakın zammı enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

"BAHARA KADAR ÖNEMLİ BİR SÜREÇ YAŞANACAK"

Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına değinen Albayrak, 7 Haziran sonrası yeni bir sürece girildiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin çok hassas bir operasyon yürüttünü belirten Albayrak, sosyal medya başta olmak üzere yapılan algı operasyonlarına inanılmaması gerektiğini ifade etti.

Enerji Bakanı, Başbakan Davutoğlu'nun dün grup toplantısında yaptığı "Bu bahar Türkiye'nin her yerinde terörsüz bir bahar olacak" açıklamasıyla ilgili soruya "Operasyonlar devam edecek ama net bir süre vermek istemiyorum. Ama Bahara kadar önemli bir süreç tamamlanmış olacak" yanıtını verdi. 

"BELEDİYE BAŞKANI DİKTATÖR MÜ?"

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Albayrak, "belediye başkanı" benzetmesinde bulundu. "Çok basit bir cümle söylüyorum; başkanlık eşittir belediye başkanlığı" ifadesini kullanan Albayrak şöyle devam etti:

"Belediye başkanlığını kaç tane seçiyorsunuz. Belediye meclisi seçiyorsunuz. Biri aday oluyor, o da belediye başkanı oluyor. Belediye meclisi yasama görevini yapıyor, belediye başkanı da icraatıyla görevini yürütüyor. Belediye başkanları diktatör mü?Bu gündemi çarpıtmaya ya da değiştirmeye yönelik kesimlerin manipüle etmeye çalıştığı bir olgu. Özü değil de detaya takılma hususu." 

"TRUMP NE İSE CHP O"

Albayrak, CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulundu. CHP için, ABD'de ayrılıkçı söylemleriyle tepki çeken başkan adayı Donald Trump benzetmesi yapan Berat Albayrak, şunları kaydetti:

"Trump ne yapıyorsa ana muhalefet partisi onu yapıyor, ABD'de Trump neye hizmet ediyorsa ana muhalefet partisi ona hizmet ediyor. Son 5-6 yıldır bu parti, ana mecrasından çıkıyor. Bugün Trump ne yapıyor Amerika'da? En kritik suçu işliyor, ayrımcılık suçunu işliyor. ABD'de bu ağır bir suçtur. Bunu her gün televizyonlarda işliyor. Seçilme beklentisi olmadan acaba bazı tohumları mı ekiyor? Endişlenilmesi gereken konu CHP'nin nereye gittiğidir. CHP'li arkadaşlarımız, partinin ana ilkelerinden uzaklaştığından bahsediyorlar." 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı