"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Piyasaları yanlış kararlar bozdu

26 Mayıs 2019, Pazar 01:11
Özyeğİn Ünİversİtesİ Öğretİm Görevlİsİ Gİzem Öztok Altınsaç, piyasayı yanlıŞ alınan kararların bozduğunu söyledİ.

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç, geçtiğimiz dönemde finansal piyasalarda yaşanan kırılganlığın ana nedeninin, doğru olmayan müdahaleler olduğunu söyledi. TÜSİAD ile Koç Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ‘Türkiye Ekonomisinde Finansal Riskler ve Fırsatlar’ konferansında konuşan uzmanlar, finansal kırılganlık açısından yükümlülüklerin karşılanması için özsermayenin yendiği, varlık satışlarının yapıldığı dönemde olduğumuza dikkat çekti.

Söz konusu konferansta konuşan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç’a göre, geçtiğimiz dönemde finansal piyasalarda yaşanan kırılganlığın ana nedeni, doğru olmayan müdahaleler. “Zorlu bir süreçten geçerken üst üste yanlış yapma şansınız yoktur. Doğrulardan ziyade üst üste yanlışlar yapmaya başladığınızda bunun ismi ‘doğru olmayan müdahaleler’dir. Bir kereye mahsus olması hiçbir şeyi değiştirmez” diyen Altınsaç, kırılganlığa sebep olan adımların bono ya da döviz piyasalarında olabileceğini belirtti.

NE YAPILMALI?

Türkiye’nin ‘fırsat’ olarak da görülebilecek bu dönemden sağlıklı bir şekilde çıkabilmek için kısa vadede günü kurtaracak müdahalelerden çok, uzun vadede yapısal reformlar yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, tutarlı para politikaları izlenmesi, kurumların güvenilirliğinin sağlanması, istikrarlı ve tutarlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtiyor. Dikkat çekilen bir diğer konu da, banka bilânçolarındaki tahribat. Uzmanlar, özel sektörün bir borcu olduğunu ve onu ödeyemediğini belirterek, kaynak oluşturarak çözülmesi gereken bu problemin de finansal piyasada kırılganlık oluşturduğunun altını çiziyor.

Okunma Sayısı: 1628
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı