"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şeker ithalatı da zammın hızını kesmedi

27 Haziran 2022, Pazartesi 22:46
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl başında 4,5 lira olan 1 kilogram şekerin fiyatının 27.6.2022 tarihinden itibaren 1 kilo paket ürünün raf satış fiyatının TÜRKŞEKER tarafından 17 liraya çıkma nedenlerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

Şekere mart ayında yüzde 31, şimdi de yüzde 67’ye varan oranda zam yapılmasını, “bir oyun” olarak nitelendiren Gürer, “Şeker fabrikaları özelleştirilmemiş olsaydı bugün şekerde yaşanan bu oyunları seyretmeyecektik” dedi.  Tarım ve Orman Bakanlığının, Mart ayında “şeker açığımız yok” şeklinde açıklama yapmasına rağmen, Mayıs’ta 400 bin ton şeker ithalatına onay verdiğini hatırlatan Gürer, ilgili Bakanlıklara çağrıda bulunarak, “Fabrika stokları ve fabrikalardan yüklü miktarda alım yapanların açıklanması gerekir. Fahiş fiyat arıyorsanız şekere bakın, fiyatlarla ilgili oyun arıyorsanız kamu fabrikalarından  şekerleri stoklardan boşaltıp stoklayanları araştırın” diye konuştu. 

Fatih Karagöz - Ankara

Okunma Sayısı: 935
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı