"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soru önergelerine “ticarî sır” engeli

19 Ocak 2019, Cumartesi 17:20
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım ve hayvancılıkta yanlış üstüne yanlış yapan AKP iktidarı tarımda da duvara tosladığını söyledi.

Gürer, ayçiçeği üretimi olmayan Sırbistan’dan bile ayçiçeği tohumu ve ham yağ ithal edilmesinin, Türkiye’nin ithalatta geldiği noktayı net bir şekilde gözler önüne serdiğini söyledi.

Buğday, arpa ve kuru bakla için gümrük vergisinin sıfırlandığını hatırlatan Gürer, şimdi de domates ve kuru soğan içinde gümrük vergisinin kaldırıldığını söyledi. İktidarın ‘depoculuk’ ve ‘stokçuluğu’ ayır edemez durumda olduğunu ifade eden Gürer, “Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında tüketilmek üzere depoya konulan soğanı, stokçuluk iddiasıyla baskınlar yaparak piyasaya sürerseniz, bugün geldiğiniz noktada bu ürünlerin fiyatını zıplatırsınız” dedi.

Tarım sabote ediliyor

AKP’nin tarım politikasında yaptığı yanlışları defalarca kez gündeme getirdiklerini belirten Gürer, “İthalatı kimler yapıyor diye bakanlara soru önergesi veriyoruz. ‘Ticarî sır’ olduğu gerekçesiyle açıklamıyorlar. Bu ticarî sırın kapsamı nedir bunun açıklanması lazım. Tarım bilinçli olarak birileri tarafından sabote ediliyor. Çiftçi ve üretici desteklenmiyor dolayısıyla ithalata yöneliniyor” şeklinde konuştu. Gürer, şeker fabrikalarının özelleştirildiği bölgelerde ise üreticilere uygulanan kota sebebiyle ceza verilen çiftçilerin önümüzdeki yıl pancar ekmemekte kararlı olduğunu belirtti.

Fatih Karagöz-Ankara

Haber Merkezi

Etiketler: ekonomi, tarım, ticaret
Okunma Sayısı: 1593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı