"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tanzimlerde de aracılar kazandı

31 Mayıs 2020, Pazar 17:04
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir yıldaki zararı 40 kat artarak 41 milyon liraya ulaşan ve bu durumun SPK raporlarına da yansıdığı Tarım Kredi Marketlerinin, tanzim satış adı altında ucuz ürün satışı amacıyla yola çıkaranlar tarafından, günü kurtarmak için yaptıkları uygulamalar dolayısıyla kurumu ciddî zarara soktuğunun görüldüğünü söyledi.

Üretici ve tüketiciye kısa dönem için fayda sağlıyor gibi görülen uygulamanın, hazırlıksız bir çalışma olduğu ve kooperatifin zarara sokulduğunun anlaşıldığını, aracı ve komisyoncu olmadan ürünleri doğrudan çiftçi ortaklarından tedarik etmesi gereken Tarım Kredi Marketlerinin, üreticilerden patates ve soğan almadığının da SPK raporlarına yansıdığını belirten Gürer, “Bu durumda çiftçinin en çok mağdur olduğu ürünlerin başında gelen iki ürünün, çiftçi ortaklarından değil aracılardan alındığı, üreticinin ve tüketicinin değil, aracının faydalandığı bir yapı oluşturulması ayrıca dikkat çekicidir” dedi. 

Ankara - Recep Gören 

Okunma Sayısı: 871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı