"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TESK, konut fiyatlarının düşük kalmasını istiyor

24 Temmuz 2018, Salı 11:52
TESK Genel Başkanı Palandöken, "Konut fiyatlarındaki indirim satışlara çok olumlu yansıdı. Yılın ikinci yarısında da bu indirimlerin devam etmesi gerekiyor." dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ekonominin hareketlenmesi için konut fiyatlarında indirimin tekrarlanmasını istedi.

Palandöken, "Bu seferberlik satışlara olumlu yansımıştı. Haziranda konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,4 artarak 119 bin 413 oldu. Konut fiyatlarındaki indirim satışlara çok olumlu yansıdı. Yılın ikinci yarısında da bu indirimlerin devam etmesi gerekiyor. Konut satışlarının artması, dolaylı yoldan tüm piyasalara olumlu etki ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Ekonomimizdeki iniş çıkışlar vatandaşı zaten zor durumda bırakırken, bu faiz artışı konut satışlarını olumsuz etkileyecektir. Bankalar ve inşaat sektörü satışların artması için yine el birliğiyle indirime gitmeli. Çünkü konut satışları tüm piyasaları canlandırıyor. Konutun çevresindeki berber, manav, bakkal esnafı, oradan geçen dolmuş, taksi vesaire şoför esnafı gibi herkes kazanıyor. Bu sebeple yılın ikinci yarısında da en azından yıl başına kadar ekonominin de hareketlenmesi için bu konut seferberliği devam etmeli. Bankalar faizleri düşürmeli, inşaat sektörü satışlar üzerindeki yüzde 20'lik indirimi sürdürmeli."

 

AA

Etiketler: konut, indirim, TESK, satış
Okunma Sayısı: 875
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı