"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Toyota Türkiye'nin ihracatında düşüş var

12 Mayıs 2015, Salı 12:31
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ (TMMT), bu yıl Ocak-Nisan döneminde 39 bin 551 adet otomobil üretti. Fabrikanın ilk çeyrekteki ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27,50 düşerek 30 bin 327 adet olarak gerçekleşti.

İhracatı Corolla'nın en büyük pazarı Rusya'da yaşanan devalüasyon olumsuz etkiledi. Japon otomotiv devi, Rusya pazarında yaşanan düşüşü Kuzey Afrika ve Irak'a ihracatını arttırarak kapatmaya çalışıyor. Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) açıkladığı verilere göre, Toyota Türkiye, geçen ay 9 bin 985 adet otomobili üretim bandından indirdi. Ocak'ta 9 bin 476 adet, Şubat'ta 9 bin 385 adet, Mart'ta 10 bin 705 adet otomobil üreten Toyota Türkiye'nin 4 aylık toplam üretimi 39 bin 551 adet olarak gerçekleşti.

Corolla ve Verso modellerinin üretildiği fabrika, dört aylık aylık üretimiyle Türkiye otomobil üretiminin yüzde 15'ini gerçekleştirdi.Toyota Türkiye, bu yıl Ocak-Nisan döneminde 30 bin 277 adet ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı dönemde 41 bin 721 adet ihracat gerçekleştiren fabrikanın ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27,50 düşüş gösterdi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, geçen yıl 131 bin otomobil üretmişti. Fabrikanın 2014 yılı ihracatı ise 109 bin 517 adet olmuştu. Toyota Türkiye, gelecek yılın ikinci yarısında yeni modelin üretimine başlayacak. Corolla ile yüzde 85'e çıkan ihracat oranının yeni modelle daha da arttırmayı hedefleyen Japon otomotiv devi, yeni modelin üretimi için bin 500 işçi daha alacak.

Etiketler: toyota, ihracat
Okunma Sayısı: 1165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı