"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tüketmek için çalışıyoruz!

05 Temmuz 2016, Salı
Yeşilay, dergisinin yeni sayısında tüketim bağımlılığına yer vererek, tüketimin bir kültüre dönüştüğünü gözler önüne serdi.

Günümüzde, küreselleşme ve kapitalizmle birlikte ortaya çıkan yoğun tüketim olgusu toplumun her kesimine sirayet etmiş durumda. Bayram nedeniyle alışverişlerin yoğunlaştığı bugünlerde alışveriş merkezleri ve mağazalar gece yarılarına kadar açık ve insanlar tüketime eğilimli. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk konuyu ele aldığı yazısında, tüketmek için üretim yapıldığını ve tüketim için çalışıldığını ve bir tüketim kültürü oluşturulduğunu belirtiyor.

Tüketim bağımlısı mısın?

“Alışveriş bağımlısı olabilir misin?” sorusuyla durumu gündemine alan Yeşilay, bu ay çıkan dergisinde, ‘tükenirken tüketiyoruz’ etiketiyle başlattığı sosyal medya kampanyasının yansımalarına da yer verdi.Tüketim kültürü ve tüketim bağımlılığı konularının ele alındığı yazısında Mücahit Öztürk, “modern çarka ayak uydurmaya çalışan,her gün daha fazlasını ve daha yenisini ihtiyaç hissettiğimiz bir benliğimiz var. Her gün saatlerce reklamlara maruz kalıyoruz, harcamanın almanın zirvesini yaşıyoruz” diyerek konunun önemine bir kez daha dikkat çekti. Bilinçli tüketim, var olanla yetinme veya var olanı uygun kullanabilme gibi konulara cevap veren dergiyle ve başlatılan sosyal medya kampanyalarıyla tüketim bağımlılıkların farkına varılması hedefleniyor.

Yeni Asya

Etiketler: tüketim
Okunma Sayısı: 2695
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı