"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk Telekom 493.4 milyon lira zarar açıkladı

21 Ekim 2015, Çarşamba 09:41
Türkiye'nin lider iletişim şirketlerinden Türk Telekom, yılın üçüncü çeyreğinde yüksek finansman giderlerinin etkisiyle 493.4 milyon lira zarar açıkladı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 318.6 milyon lira net kâr elde etmişti.

Türk Telekom'un dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, "2014 yılının üçüncü çeyreğinde 453 milyon lira olarak kaydedilen net finansal gider 2015 yılının üçüncü çeyreğinde 1,195 milyon lira olarak gerçekleşti. Artışın sebebi önemli ölçüde, Türk Lirası'ndaki değer kaybının yarattığı nakdi olmayan giderler oldu" denildi.

Şirketin üçüncü çeyrek gelirleri ise yüzde 5 civarı artışla 3.7 milyar lira olarak gerçekleşti. Türk Telekom dokuz aylık dönemde ise, 131.5 milyon lira zarar, 10.66 milyar lira da gelir açıkladı. Şirket 2014 yılının ilk dokuz ayında ise 1.5 milyar lira net kâr, 10 milyar lira da gelir elde etmişti.

DHA

Etiketler: türk telekom
Okunma Sayısı: 1658
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı