"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye kredi kartında Avrupa'yı solladı

02 Şubat 2016, Salı 22:23
Türkiye'de son yıllarda artan tüketim kültürü, banka ve kredi kartı kullanımını zirveye taşıdı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, 2015 yılında, Türkiye'nin kredi kartı kullanımı bakımından Avrupa'da ilk sırada yer aldığını söyledi.

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) araştırmasına göre, Türkiye, geçen sene yüzde 5'lik büyümeyle 171 milyon kredi kartı ve banka kartı rakamına ulaşılarak bu alanda Avrupa'nın zirvesine yerleşti. Türkiye toplam kart sayısı 159 milyon olan İngiltere ve 134 milyon kart sayısına sahip Almanya'ya geride bıraktı. Avrupa'nın bir numaralı kart pazarı Türkiye'de, internetten kartla alışveriş de yüzde 32 artarak 22 milyona ulaştı. Bu da her 5 kredi kartından 2'sinin internetten ödeme yaptığı anlamına geliyor.

En fazla harcama Ramazan Bayramı'nda ve 14 Şubat Sevgililer gününde gerçekleşti. En çok harcama yapılan saat aralığı 17-00-18.00 arasında oldu. Yüzde 15 büyüyen kartlı alışverişle geçen sene kartlardan tam 526 milyar TL çekildi. Ajans Press'in araştırmasına göre son bir ayda, kredi kartları 903 habere konu oldu.

Okunma Sayısı: 1268
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı