"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşın borcu 1 milyar lira arttı

10 Nisan 2019, Çarşamba 17:05
Vatandaşların bankalara olan ve geçen yılın son aylarından itibaren azalma eğilimine giren tüketici kredisi ve kredi kartı borçları, Mart ayının son haftasıyla birlikte yeniden artmaya başladı.

CHP’nin hazırladığı Ekonomik ve Sosyal Göstergeler Raporu’na göre, tüketicilerin bankalar ve tüketici finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 1 Ocak-29 Mart 2019 tarihleri arasında 1 milyar liraya yakın artarak 519 milyar lira oldu. Bu borcun 416.2 milyar lirası tüketici kredilerinden, 102.8 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, vatandaşın takibe alınan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu ise 1.4 milyar lira daha artarak 22 Mart itibarıyla 20.1 milyar lira oldu. Bankalardaki (bankalararası mevduat hariç) toplam mevduat 161 milyar lira (yüzde 7.9) artarak 2 trilyon 205 milyar liraya yükseldi.

Dolarizasyon artıyor

Bu dönemde TL cinsinden mevduatlar 29.6 milyar lira azalarak 1 trilyon 21 milyar liraya gerilerken, döviz cinsinden mevduatlar ise 170 milyar lira artarak 1 trilyon 184 milyar liraya (211.7 milyar dolara) çıktı. Döviz mevduatlarında dolar cinsinden artış ise 22.3 milyar dolar oldu. Mevduattaki dolarizasyon oranı ise yüzde 53.7 olarak gerçekleşti. Bankalardaki mevduatın yarısından fazlasını yabancı para cinsinden açılmış mevduatlar oluşturdu.

Batık krediler 106 milyar

Bankaların verdiği krediler (bankaların bankalara verdiği krediler hariç) aynı dönemde 121 milyar lira (yüzde 5.1) arttı ve 2 trilyon 513 milyar lira oldu. Zamanında ödenmediği için takibe alınan krediler ise 12.5 milyar lira (yüzde 13.3) artarak 29 Mart itibarıyla 106.1 milyar liraya yükseldi.

Etiketler: borç
Okunma Sayısı: 1237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı