"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2015 Genel Millet İmtihanları

Esra Nur ALBAYRAK
14 Haziran 2015, Pazar
Tek parti iktidarı geride kaldı, koalisyon ihtimalleri ileriki günlerde. Çeşitli ihtimaller konuşuluyor.

Herkesin söylemek istediği şeyler, herkesin endişeleri var. Kaderi bir yana bırakan korkular ve kardeşliği akla getirmeyecek söylemler... Akrabalık bağları mı? “Din kardeşliği siyasî kardeşliğe tercih edildi” desem, onu da açıklar her halde!

Millet olarak imtihandan geçiyoruz. Din kardeşliği imtihanından lütuf ile ıslâh imtihanından geçtik geçtiğimiz yıl. Bir gün evvel kol kola olanların siyasetin yön değiştirmesiyle birbirine cephe alışlarını, birbirlerine ettikleri hakaretlere şahit olduk. İçimiz yanarak izlerken, iki tarafı itidale dâvet etti bir gurup azınlık. Halen bu iki guruptan şiddetli tenkitler savruluyor birbirine. Masonluk belgeleri, ihanet şebekesi söylemleri havada uçuşuyor. Elbette ara bulucu azınlık da nasipleniyor bu söylemlerden. En ağır ithamlara, hak, hukuk gözetmeden söylenmiş sözlere muhatap oluyor. Söylediği her “Şurada hata yapıyorsunuz bunu düzeltiniz” tavsiyesi “Safınızı belli edin” karşılığı buluyor. Velhasılı kelâm, biz bunlardan gocunmuyoruz da milletimizin bölünmüşlüğü bizi düşündürüyor. İşte tam bu noktada memleket dairesindeki vazifemizi yaptık, oyumuzu kullandık. Artık hizmetlerimize bakmalıyız ihtarı kulaklarımıza çalınıyor. Akabinde Üstadın son dersi, müsbet hareket hatıra geliyor..

“Bizler muhabbet fedaileriyiz husûmete vaktimiz yoktur” derken aslında muhabbet fedailiğinin hakikî fedailer aradığını ve bunun hiç de kolay olmadığının farkına varıyorum şu an. Nefis ve ene, en büyük düşmanı bu fedailiğin. İnsanlara bir şey anlatırken sana ‘İhanet ettin’ diyecekler. Hülâsa diyecek de diyecekler. Sakin olacaksın, tek tek sulh ile muhabbet ile yanaşacaksın. Hakareti, ithamı, bazen duymazdan geleceksin. Bazen olacak din görevlilerinin kadere isyan sözleriyle karşılaşacaksın. Diyecekler ki “Şimdi halimiz ne olacak? Bizi kim savunacak?” Bazen olacak, Kemalizmin tek adamcılığını mü’minlerin uyguladığını görüp ülkedeki bunca fedakâr vatan evlâdının hizmetini bir adama yüklediklerini yana yana izleyeceksin. Kızmayacaksın, gücenmeyeceksin, beklemediğin insanlardan beklemediğin şeyleri duymaktan dolayı ümitsizliğe düşmeyeceksin. Muhabbet dersini muhabbet ile vereceksin. Susacaksın bazen, susmak zor olacak. Vereceğin cevaplar kalmayacak, o zaman yazacaksın. “Şu hale bir benim mi içim yanıyor?” diye ümitsizliğe düşeceksin. “Yalnız olsam bile haklı olanın yanında Allah var” diyeceksin.

Şu halimize içim yanıyor hülâsa. Siyasî partiler hiçbir konuda ittifak etmediler. İki yılda milletvekillerini emekli eden yasada ittifak ettiler bir, bir de Türkiyeyi karış karış gezip nefret tohumu ekmekte. Artık akrabalar siyasî görüşü farklı diye birbirini kırıyor. Bazıları, abisini aramaktan çekiniyor, acaba yanlış anlar mı diye. Kutuplaşan “YENİ” Türkiye, maalesef...

Okunma Sayısı: 1749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı