"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'7 yıldır evladımdan haber almadım'

06 Mart 2021, Cumartesi 16:30
Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Van, Hakkari ve Diyarbakır'da acılı ailelerden ortak çağrı: "Çocuklarımızı istiyoruz"

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 551. gününde devam ediyor.

Van'dan 7 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Faruk için Kars'tan gelen anne Rahime Taşçı, evladının evin tek erkek çocuğu olduğunu, sağ olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Televizyonda HDP binası önünde eylem yapan anneleri gördükten sonra çocuğuna sesini duyurmak için eyleme katılmaya karar verdiğini dile getiren Taşçı, "7 sene önce de eylem yaptım. 7 yıldır evladımdan haber almadım. Var mı yok mu bilmiyorum. Çok çile çekiyorum. Evladımın sesi kulaklarımda. Faruk'un kokusunu, konuşmasını özledim." dedi.

Taşçı oğluna güvenlik güçlerine teslim olma çağrısında bulundu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Kadriye için gelen baba Nazmi Türan da evladını bulmak için çok mücadele ettiğini, ancak ona ulaşamadığını bildirdi.

Evladının kaçırılmasında HDP'nin desteği olduğunu belirten Türan, "Kızımı HDP'den istiyorum. Evladımı teslim etsinler. Kızım neredesin? Sesimi duyuyorsan gel, devlete teslim ol." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı