"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

8 ilden kaldırdı, 81 ile yaydı

21 Temmuz 2017, Cuma
Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL bir yılını doldurdu, daha ne kadar süreceği ise belirsiz. Dört kez uzatılan OHAL yönetimi altında neler yaşandığını derlendi.

2002’de iktidara geldiğinde ilk icraat olarak güneydoğudaki OHAL’i kaldıran AKP, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden 5 gün sonra Türkiye’yi bir kez daha OHAL’le tanıştırdı. OHAL, daha önce 15 yıl boyunca terörle mücadele gerekçesiyle güneydoğuda sekiz ilde uygulanmış olsa da, bu kez bütün Türkiye’de yürürlükte olması açısından bir ilk. OHAL’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP girişimiyle ilan edilmesinin ülke genelinde arka arkaya güvenlik operasyonları başlatıldı, bir çok kişi hakkında darbe ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yasal işlem yapıldı. İlk başta üç ay süreli ilan edilen OHAL 17 Temmuz’daki bakanlar kurulu kararıyla dördüncü kez uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da hükümet OHAL’in daha ne kadar süreceğine dair net bir açıklama yapmıyor.

166 gazeteci hapiste 

Darbe öncesinde birçok soruşturma ve kapatma ile zor günler geçiren basın sektörü, OHAL’in ilanıyla birlikte daha da büyük bir baskı altına girdi. Bağımsız gazetecilik platformu P24 verilerine göre, halen 166 gazeteci hapiste. Darbe öncesi ise bu sayı 40 civarındaydı. Hükümet hapiste olan bu kişilerin gazeteci olmadığını ve Gülen hareketi ya da terör bağlantılı suçlamalarla tutuklandıklarını savunuyor. Erdoğan basın özgürlüğü konusunda değindiği son açıklamasında, bu 166 kişiden sadece ikisinin sarı basın kartı olduğunu ve diğerlerinin gazetecilik vasfı olmadığını iddia etti. DW’nin haberine göre, darbe girişimi sonrası kısa süreli kapatılan ve sonrasında tekrar açılan 24 kuruluş dışında, Uluslararası Af Örgütü verilerine göre 160 medya kuruluşu halen kapalı durumda.

Okunma Sayısı: 4680
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı