"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD’den bir S-400 tehdidi daha

30 Mayıs 2019, Perşembe 19:00
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sisteminin teslimatının tamamlanması halinde Türkiye’nin “olumsuz sonuçlarla karşılaşacağı” uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Washington’da düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemine ilişkin bir soru yöneltildi. Sözcü Ortagus, soruya verdiği yanıtta ABD’nin pozisyonunun değişmediğine dikkat çekti. Ortagus, “Türkiye S-400’lerin teslimatını tamamlarsa, çok etkin ve çok olumsuz sonuçlarla karşılaşacak” dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu olumsuz sonuçların “F-35’lerin alımı ve üretimine katılımının askıya alınması ile CAATSA nedeniyle yaptırımlar uygulanmasını” olacağını söyledi. DW’nin haberine göre ABD, NATO sistemleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasına karşı çıkıyor. S-400 konusu Ankara ile Washington arasında gerilim yaratmasına rağmen, Türk hükümetinden S-400 anlaşmasından geri adım atılmayacağı yönünde açıklamalar geliyor. Son olarak Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400’lerin teslimatının Haziran ayına yetişmeyebileceğini, ancak önümüzdeki aylarda geleceğini açıklamıştı. Akar, “Süreç başladı” demişti.

AA

Etiketler: türkiye, abd, rusya, s-400
Okunma Sayısı: 1229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı