"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD heyetinden güvenli bölge incelemesi

16 Ağustos 2019, Cuma 18:26
ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty, Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Harekât Merkezi çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu.

Millî Savunma Bakanlığının Twitter adresinden, Korgeneral Twitty’nin Güvenli Bölge kapsamındaki ziyareti hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD ile koordineli bir şekilde Suriye’nin kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty’nin, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki görüşmelerini müteakip Şanlıurfa’da incelemelerde bulunduğu bildirildi. Korgeneral Twitty’nin, yarın Genelkurmay Başkanlığı’ndaki görüşmelerine devam edeceği ve Türkiye’den ayrılacağı belirtildi. Ankara - aa

SDG: ABD-Türkiye görüşmelerine dahiliz

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ve ABD koordinasyonunda oluşturulması planlanan güvenli bölge konusunda belirsizlikler sürerken Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) açıklama geldi. SDG Başkomutanı Mazlum Abdi, Türkiye ile ABD arasında yürütülen görüşmelerlerde Amerikan tarafı aracılığıyla kendi önerilerini gündeme getirdiklerini, görüşmelere dolaylı olarak dahil olduklarını söyledi. SDG’nin omurgasını oluşturan YPG, Türkiye tarafından PKK’nın Suriye uzantısı ve terör örgütü olarak kabul ediliyor. DW Türkçe’nin haberine göre, SDG’ye yakın Hawar haber ajansına konuşan Abdi, bu yılın başından beri görüşmelerde Türk tarafının ve kendi görüşlerinin ele alındığını belirterek “Amerikalılar arabulucu rolü oynuyor. Bize Türk devletinin görüşlerini iletiyorlar, Türkiye’ye de neyi kabul ya da ret ettiğimizi söylüyorlar. Aynı zamanda bizim vizyonumuzu Türk devletine anlatıyor, Türkiye’nin neyi kabul edip neyi etmediğini bize iletiyorlar. Bu şekilde gidiyor. Son görüşmelerde müzakerelerin süreceği garantisi verildi” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı