"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulayacak

14 Aralık 2020, Pazartesi 21:23
ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı yaptırımların hedefi oldu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile birlikte, Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit yaptırım listesine alındı. Yaptırım kapsamında kurum başkanı ve 3 kişinin ABD'deki mal varlıkları dondurulacak ye vize kısıtlaması uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın ABD'den ihracat lisansı alması, ABD ve uluslararası kurumlar ile birlikte EXIM bank kredileri kullanması yasaklandı.

Türkiye, daha önce de üretim ortağı olduğu F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılmıştı. Türkiye'nin parasını ödediği 6 adet F-35 savaş uçağının da ABD ordusunun kullanılması için Senato tarafından yetki verilmişti.

Yaptırım kararında Türkiye'ye de çağrı da bulunularak ABD ile koordineli bir şekilde S-400 alımıyla ilgili sorunun çözülmesi istendi.

Euronews Türkçe

Etiketler: ABD, Türkiye, yaptırım
Okunma Sayısı: 2226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sezai MUMCU

    15.12.2020 11:46:00

    Uzmanlar ABDyaptirim tarzinin " SEN ARTIK BENIM DÜSMANIMSIN" tarzinda oldugunu vaktiyle böyle bir YAPTIRIMA ABD nin Türkiye'de iki üssünü KAPATARAK karsilik veren Sayin SÜLEYMAN DEMIREL ABD ye HADDINI BILDIRIP GERI ADIM ATTIRDIGINI dile getirdiler. Yunan Rusya'dan S300 aliyor onlari modernize ettiriyor ama Yunana yaptirim yok F35 satiliyor ama Türkiye'ye yaptirim. Sen bana DÜSMANLIGINI ilan ediyorsan NATO MÜTTEFIKLIGI MAZIDIR MAZI!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı