"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet rafa kalktı

07 Şubat 2019, Perşembe
Saadet Partisi genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Vatandaşlar Tehdit altında. Bir korku iklimi var. Adeta Türkiye korku imparatorluğuna dönüştü. Adalet rafa kalktı” dedi.

Saadet Partisi genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bira raya geldiği toplantıda seçim atmosferine girildiği bir ortamda inanların partilerin mitinglere fişlenir korkusu ile gidemediğini belirterek, “Vatandaşlar tehdit altında. Bir korku iklimi var. Adeta Türkiye korku imparatorluğuna dönüştü. Adalet rafa kalktı. ‘Olağanüstü dönemden geçiyoruz’ deniliyor. Oysa OHAL kalktı. OHAL adalet hızlı işlesin diye yapılır, yoksa haksızlık adaletsizlik yapılsın diye ilân edilmez. Kurunun yanında yaşta yanar mantığı var. Bunlar doğru şeyler değil” dedi. Türkiye’nin kutuplaştırılmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Kucaklaştırmak, adaleti tesis etmek şu anda Türkiye’nin birinci meselesi. Türkiye’nin birçok sorunu var, ancak önce insanların kucaklaştırılması gerekiyor. Ama şu an da yapılan kutuplaştırmak” diye konuştu. 

Polemik oyununa gelmeyeceğiz

Türkiye’nin şu an da bir seçime gittiğini mahalli seçimler yapılacağını, bu ortamda insanların polemiğe çekilmek istendiğini söyleyen SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Polemiğe girmeyi kesinlikle reddediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bizi ağzına almıyordu. Şimdi bir oyuna çekmeye çalışıyor. Hadi oradan diyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. İktidarın oyununa gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Karamollaoğlu, “İktidarın 94 ruhu”ndan bahsettiğinin hatırlatılması üzerine, “94 ruhunu 25 yıl sonra mı hatırladılar? Ruh çağırmakla 94 ruhu gelmez. Biz o ruhla geliyoruz. Ama onlar bu ruhu terk edeli çok oldu. Onlar geri dönüyorlar” dedi.

Erdoğan, hangi sıfatla konuştuğunu belirlesin

Seçim güvenliği konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Elektronik ortama güvenim yok. Güvenilirlik mi teknolojimi derseniz elbette güvenilirlik. Sandık başkanlarının hükümet tarafından atanması bu güvenirliği zedelemiştir.  Cumhurbaşkanı seçimlerin en aktif kişisi. Diğer partilerin ismi bile anılmıyor. Attığımız adımlar engellenmeye çalışılıyor. Yaptığımız bir klip yasaklatıldı. Yenisini hazırlatıyoruz. Adil olmayan bir ortam var. Öncelikle Erdoğan’ın hangi sıfatla konuştuğunun belirlenmesi lâzım. Cumhurbaşkanının rakibi olmaz olamıyor.”

Her seçim bölgesinde seçime giriyoruz, ya siz?

Her seçim bölgesinde tek başına seçimlere gireceklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı ilk defa SP’yi ağzına aldı. Biz her yerde tek başına seçimlere giriyoruz. Siz girebiliyor musunuz?” diye sordu. Sedat Peker’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Cesareti ‘Cumhur İttifakı’ndan alıyor. Erdoğan ve Bahçeli Türkiye’de bu havayı oluşturdu. Seçim döneminde bundan daha tehlikeli bir şey olamaz. Güya Türkiye bir hukuk devleti. Allah yardımcımız olsun” şeklinde cevaplandırdı.

HABER: MEHMET KARA - ANKARA

[email protected]

Etiketler: karamollaoğlu
Okunma Sayısı: 2450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı