"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Afrin'e geri dönüşleri engelleyen PKK'nın kendisidir'

05 Mayıs 2018, Cumartesi 13:12
ABD'den gelen Afrin ile ilgili açıklama hakkında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Afrin'e geri dönüşleri engelleyen YPG/PKK'nın kendisidir" dedi. Aksoy ayrıca teröristlerin döşediği patlayıcıların geri dönüşleri zorlaştırdığını aktardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'li mevkidaşının "Afrin halkının geri dönüşüne izin verilmiyor" açıklamasına tepki gösterdi. "Talihsiz bir açıklama" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Afrin'e geri dönmek isteyen halkı engelleyenin PYD'nin kendisi olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün PYD'nin karalama kampanyasının etkisi altında kaldığını belirtti.

Aksoy, Türkiye'nin yerel halkın dönüşünü kolaylaştırmak için çabalarını sürdürdüğüne dikkat çekti. "İnsanı durumun derin endişe kaynağı olduğu" iddiasının da tamamen temelsiz olduğunu vurguladı, "Asıl endişe kaynağı müffefiklerimizin teröristlerle sürdürdüğü işbirliğidir" dedi.

AA

Etiketler: Afrin, ABD, Dışişleri, MFA,
Okunma Sayısı: 1040
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı