"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AP Başkanı Schulz Erdoğan'ı eleştirdi

04 Nisan 2016, Pazartesi 21:47
Bir süredir muhalif basın organlarına baskı uyguladığı gerekçesiyle eleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir eleştiri de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan geldi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Schulz, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demecinde, ‚Sırf bir ülkenin cumhurbaşkanı karikatürize edilişinden rahatsız oluyor diye Almanya'da demokratik hakları sınırlamamızı istemesi kabul edilemez‘ diye konuştu. ‘Hicvin demokrasi kültürünün temel taşlarından‘ olduğunu belirten Parlamento Başkanı sözlerini, ‘siyasetçiler, ki buna Türk Cumhurbaşkanı da dahil, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda‘ şeklinde sürdürdü.

İşbirliği yapıyoruz ama susmak zorunda değiliz‘

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ı hicveden video klibe itiraz etmiş ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrılmıştı. Klibin şarkı sözleri Erdoğan'ın yönetim tarzını hicvediyor. "Erdoğan'ın hoşuna gitmeyeni yazdı, gözünü hapiste açtı" gibi sözlerle basın özgürlüğü tartışmasına dikkat çekiliyor. Ankara bir süredir muhalif basın organlarına baskı uyguladığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, ‘Sığınmacı krizinde işbirliği yapıyoruz diye Türkiye'deki temel hakların ihlaline sessiz kalamayız' diye konuştu.

Etiketler: avrupa, eleştiri, tayyip
Okunma Sayısı: 1649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı