"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asıl sorun otokratik rejim

01 Ekim 2020, Perşembe 18:00
Pazartesi günü savaş karşıtı tweet’leri dolayısıyla gözaltına alınan Azerbaycanlı aktivist Gıyas İbrahimov ülkesindeki havayı, başına gelenleri ve son gelişmeleri anlattı.

Gıyas İbrahimov daha önce Bakü’deki Haydar Aliyev heykelini grafitiyle yazılamak gibi eylemleri dolayısıyla defalarca gözaltına alındı ve hapis yattı. Gazeteduvar’da yer alan habere göre İbrahimov, evi basılarak gözaltına alındı. O anları canlı yayın yaparak Facebook’tan paylaşan İbrahimov, kendisini götürmeye gelen biri üniformalı, öbürü sivil giyimli iki kişiye neden gözaltına alındığını soruyordu. “Beklediğimizden bir ay erken oldu” diyen Gıyas, ülkenin bu kez öncekilere benzemeyen bir kargaşa durumuna, adeta bir bilinmeze sürük- lendiğini düşünüyor. İbrahimov, Azerbaycan’ın öncelikli meselesinin otoriter rejimden kurtulmaları gerektiğini söylüyor. Tarafların Karabağ sorununu diplomasi yoluyla çözebileceği ifade eden İbrahimov, bu bakımdan Ermenistan’ın samimiyetinden de şüpheli.

Etiketler: otokratik rejim
Okunma Sayısı: 1288
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı