"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BİK Genel Kurulu toplansın

19 Şubat 2022, Cumartesi 23:14
Her sektör gibi basın sektörü de artan maliyetlerin baskısı altında. Ancak gazeteler için hayatî önem taşıyan resmî ilânların fiyatı artmıyor.

Bunun sebebi ise Basın İlân Kurumu’nun (BİK) yaklaşık bir yıldır Genel Kurulu’nu toplayamaması. Genel Kurul’un toplanamama sebebi ise 36 kişilik genel kurulun 12 üyesinin atanmamış olmasıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 üyenin atanmasıyla ilgili imzaladığı kararname 18 Şubat tarihli Resmî Gazete’de yayınlandı. Şimdi basın sektörü BİK Genel Kurulu’nun bir an önce toplanarak sıkıntılara bir ölçüde de olsa çözüm getirmesini bekliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 7 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı’na bir çağrı yaparak hükümet temsilcilerinin bir an önce atanmasını ve Genel Kurul yapılmasını istemişti. VOA Türkçe’nin haberine göre, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, “Cumhurbaşkanı’nca hükümet kanadı temsilcileri atanamadığı için başta resmî ilân fiyatları olmak üzere birçok konuda sorunlar yaşanıyor. Resmî İlân Tarifesi güncellenmediği, mevzuatla ilgili yenilikler yapılmadığı için gazeteler ekonomik olarak etkilendi. Bu sorunların çözülmesi ve BİK Genel Kurulu’nun toplanması için Cumhurbaşkanlığı’na çağrı yaptık. Mevzuat düzenlemeleri, BİK Yönetim Kurulu’nun denetlenmesi dahil birçok konu askıdaydı” dedi.

Haber Merkezi

***

Okumak için tıklayınız:

Bir yıl sonra BİK’e atama yapıldı

Onurlu Gazetecilere minnet borcumuz var

Keyfîlikte 750. gün

52 YILDIR BÖYLESİNİ GÖRMEDİK

BİK'e tepki YENİ ASYA'ya destek

Bu keyfilik bitmeli

Yeni Asya Gazetesi’nin ilan hakkı derhal verilmeli

742 GÜNDÜR RESMİ İLAN HAKKIMIZ VERİLMİYOR

Bir hak gasbının hikâyesi

Okunma Sayısı: 941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı