"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bilgi edinme soruları cevapsız

10 Mayıs 2021, Pazartesi 17:00
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, bir buçuk yıldır bilgi edinmelerine cevap vermeyen kurum ve kuruluşları Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyet etti.

Hakverdi’nin 15 ayda verdiği 105 bilgi edinmeden 62 tanesi cevapsız kaldı. Kurumların bilgiyi iletmemeleri ve hukuk tanımamalarının; devlete olan güveni sarstığını ve kurumların şeffaflıktan uzaklaştığını gözler önüne serdiğini söyleyen Hakverdi “Yasal süre olan 15 (on beş) gün içerisinde bilgi edinmelere kanunen cevap verilmesi gerekirken, kurumların gayri ciddî bir şekilde tarafımıza bilgiyi iletmemeleri, hukuk tanımamaları; devlete olan güveni sarsmakta ve kurumların şeffaflıktan uzaklaştığını gözler önüne sermektedir” dedi. İktidarın, vatandaşa hesap verebilme durumundan çoktan uzaklaştığını söyleyen Hakverdi şunları söyledi: “Denetlenme mekanizmasını saf dışı bırakarak, kurdukları saltanatları sağlamlaştıracaklarını, yapılan haksızlıkların faturasının kesilemeyeceğini sanıyorlar. Kurdukları bu düzen onların sonunu getirecek.”

Ankara – Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 3221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı