"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böken’e 9 yıl 9 ay hapis cezası

03 Nisan 2018, Salı 15:35
Eski TRT Haber ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı, eski TRT Haber Kanal Koordinatörü Ali Ahmet Böken, yargılandığı davada “silâhlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Böken ve avukatı ile müdahil TRT’nin avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı Necati Kayaközü, önceki celsede verdiği ve sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istediği görüşünü tekrarladı. Böken, esas hakkındaki savunmasında, milyonlarca insanın önünde mesleğini icra ettiğini, suç işlemediğini savundu. ByLock kullanmadığını söyleyen Böken, KakaoTalk programını kullandığını ancak bunun da örgütsel faaliyet için olmadığını öne sürdü. Sanık avukatı da müvekkilinin beraatı yönünde savunma yaptı. Son sözü sorulan Böken, “Ülkeye hizmet etmekten başka bir şey yapmadım” dedi. Mahkeme, Böken’i “silâhlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırırken, tutukluluğunun devamına hükmetti.

 

AA

Etiketler: trt, böken, dava
Okunma Sayısı: 1781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı