"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu fay kırılacak galiba

06 Aralık 2021, Pazartesi 17:30
Van’da dün sabahın ilk saatlerinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu bölgedeki fay hattının kırılma ihtimali olduğunu belirtti.

Van’da AFAD verilerine göre dün saat 00.46’da 4,9 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan Türkiye’nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür’den, dikkat çeken bir açıklama geldi. Prof. Dr. Görür, Van’daki depreme ilişkin “Bir kaç gün önce olan depremle aynı bölgede” dedi. “Muhtemelen Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde” diyen Görür, “Bu zon Muradiye’nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı