"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Divan-ı Harb-i Örfî paneli bugün

24 Ocak 2021, Pazar
Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen Divan-ı Harb-i Örfî paneli bugün yapılıyor.

Canlı Yayın:

Bediüzzaman Said Nursî’nin 31 Mart Hadisesi sonrası çıkarıldığı mahkemede yaptığı savunmayı içeren Divan-ı Harb-i Örfi adlı eseri çok yönlü olarak konuşulacak.

31 Mart Hadisesi  üzerinden eserin günümüze ve geleceğe bakan yönlerinin neler olduğu, Bediüzzaman’ın tarih felsefesine kattığı yaklaşımlarla eserin nasıl değerlendirilebileceği ve adalet teorileri açısından önemi, Bediüzzaman’ın dönemsel faaliyetleri, 31 Mart sonrasında İttihad ve Terakki’nin tutumu ve bu tutumun günümüz hadiseleriyle kıyaslanması, Volkan, Derviş Vahdeti ve İttihad-ı Muhammedî Cemiyeti bağlamından başlayarak Türkiye’deki din devlet ve siyaset ilişkilerinin nasıl olması gerektiği, Türkiye’deki darbe süreçlerinin doğru okunması, darbe dönemlerindeki adalet arayışlarının Divan-ı Harb-i Örfî’de ortaya konulan prensipler açısından değerlendirilmesi gibi hususların panelde ele alınacağı bildirildi.

EuroNur.tv üzerinden de canlı olarak yayınlanacak

Yöneticiliğini Ahmet Dursun’un yapacağı panele Prof. Dr Ahmet Battal, Prof. Dr. Adem Ölmez, Doç. Dr. Ahmet Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Nasır Yiner konuşmacı olarak katılacaklar. Online olarak gerçekleştirilecek panel yeniasya.com.tr üzerinden de canlı olarak yayımlanacak. 14:00-16:00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan panelin linki:

https://us02web.zoom.us/j/89709040854 pwd= T1FYU1FTMExkTWxtb3dLMzcrTlo2UT09

Meeting ID: 897 0904 0854

Passcode: 808925

Okunma Sayısı: 3101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı