"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP, o haberleri yapanlara dâvâ açtı

26 Mart 2019, Salı 23:32
Cumhuriyet Halk Partisi, 350 aday haklarında PKK ile bağlantılı oldukları yönünde, aynı muhtevalı haberi yapan Hürriyet, Sabah, A Haber, Akşam, Güneş, Star, Milliyet, Süper Haber, En Kocaeli Haber hakkında, ‘hakaret’, ‘iftira’ ‘kişisel verilerin kaydedilmesi verilmesi veya ele geçirilmesi’ ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamalarıyla toplu dâvâ açılması için çalışma başlattı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koordinasyonunda; bir süredir iktidara yakın yayın organlarında, partilerine yönelik yayınlanan haberle ilgili toplu dava açılması yönünde hazırlık yapıldı. Aralarında Hürriyet, Sabah, Akşam gazetelerinin de bulunduğu yayın organlarında “CHP, Saadet ve İYİ Parti’nin PKK ile bağlantılı adayları” başlığıyla iki gün önce haberler yayımlanmaya başlamıştı. Dâvâ dilekçelerinde, ortada bir yargı kararı olmasına karşın siyasî bir linç yapılmasının manidar olduğu ifade edildi. Dâvâ dilekçelerinde hem söz konusu haberlerin yayından kaldırılması talep edildi hem de tazminat istendi.

***

PKK’lı” denilen isim: Ben siyasete AK Parti’de başladım

Hürriyet gazetesinin hükümete yakın medyayı kaynak göstererek yaptığı “PKK’lı ile bağlantılı adaylar” haberindeki listede yer alan Kenan Güler’in daha önce AKP’den aday olduğu ortaya çıktı. AKP’den 2 ay önce istifa edip CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı olan Kenan Güler, PKK’lı olmakla itham edilmişti. Sözcü’nün haberine göre, Güler’in 5 yıl süreyle AKP’de siyaset yaptığı, geçen dönem AKP Mamak Belediye Meclis Üyeliği’ne aday olduğu belirlendi. Kenan Güler, yaptığı açıklamada, “Ben siyasete AK Parti’de başladım ve başka hiçbir partiye üye olmadım. 2 ay önce istifa edip CHP’den aday oldum” dedi. Mamak’ın AKP’li Belediye Başkanı Mesut Akgül de, “Kenan bey benim listemden adaydı. Onun Bitlisli olması ille de HDP’li, PKK’lı olduğu anlamına gelmiyor. Ben hiç o yanını görmedim” diye konuştu.

Etiketler: mahkeme, chp
Okunma Sayısı: 1264
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı