"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çok önemli bir emsal karar

14 Nisan 2021, Çarşamba 19:37
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, AİHM’in gazeteci, yazar Ahmet Altan’ın, “emniyet ve güvenlik”, “âdil yargılanma” ve “ifade özgürlüğü” haklarının ihlal edildiğine hükmetmesine ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Altan’ın fikirleri ve duruşu hakkındaki kanaatiniz ne olursa olsun, bu dosya ‘evrensel hukuk’u anlamak ve Türkiye-deki hukuk tatbikatını görmek için çok önemli bir ‘emsal’ değerindedir” dedi.

Akyol, şunları söyledi: “2011 seçimlerinde zafer kazandıktan sonra ‘evrensel hukuk’ referansları geriledi, nadirat haline geldi. Fakat Türkiye’nin huzuru, iktisadi kalkınması ve geleceği evrensel hukuk devleti normlarını, evrensel hak ve özgürlükleri gerçekleştirmeye bağlıdır. Kim gücü ele geçirse öbürünün boğazına sıkması, neticede, milletçe mecalimizi düşürüyor.”

Okunma Sayısı: 4150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı