"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Çözüm bulunmaması ne ABD ne Türkiye ne de NATO için iyi olur''

06 Mayıs 2019, Pazartesi 18:40
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, S-400 konusunun Türkiye’nin kararı olduğunu belirterek, “Çözüm bulunmaması ne ABD ne Türkiye ne de NATO için iyi olur” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Atlantik Konseyi "Akdeniz Diyaloğu'nun" 25'inci toplantısı için Ankara'ya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Ankara'daki temaslarıyla ilgili bilgi veren Stoltenberg, "Toplantıya ev sahipliği için Türkiye'ye minnettarız. Ortadoğu'daki istikrarsızlığı ve terörü konuştuk" dedi. 

Stoltenberg, Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda ise "Patriot ve AWACS'larla güvenlik garantisi veriliyor" ifadelerini kullandı. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, S-400 konusunda da açıklamalarda bulundu.

ABD ve Türkiye arasında yaşanan S-400 gerilimine de değinen Stoltenberg, S-400 konusunun Türkiye'nin kararı olduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri, şu ifadeleri kullandı: 

Bugün Erdoğan, birkaç hafta önce Trump ile görüştüm. Türkiye'nin pozisyonu açık ama endişemi ilettim.  NATO'da farklı sistemlerin çalışamayacağını söyledik. ABD'nin Patriot için Türkiye ile diyaloğu memnuniyet verici.  NATO olarak çözüm bulunması için çabaları destekliyoruz. Çözüm bulunmaması ne ABD ne Türkiye ne de NATO için iyi olur."

NTV

Etiketler: NATO, S-400, Ankara, ABD
Okunma Sayısı: 825
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı