"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi hâlâ canlı

03 Nisan 2019, Çarşamba 01:26
Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Türkiye’deki seçimleri değerlendirerek, “Türkiye demokrasisinin önemli bir ayağının hÂLÂ hayatta olduğunu gördük” dedi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Türkiye uzmanı Rebecca Harms Türkiye’deki seçimleri sosyal medya üzerinden değerlendirdi. Seçmenleri ve gözlemcileri tebrik eden Kati Piri “Türkiye demokrasisinin önemli bir ayağının hâlâ hayatta olduğunu gördük. Şimdi ise muhalefetin galibiyetinin resmi olarak tanınıp tanınmayacağı sorgulanıyor” ifadelerini kullandı. Seçim akşamı “Anadolu Ajansı’ndan haber var mı ?” mesajları yayınlayan Kati Piri Ankara, İzmir ve İstanbul’da Millet İttifakı’nın CHP adayları olan Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer’i ayrıca AKP’den yeniden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin’i tebrik etti. 

Ümitler yeniden yeşerecek

Euronews’in haberine göre, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nun Türkiye uzmanı Rebecca Harms “Muhalefet İstanbul, Ankara ve İzmir’i alırsa, bu çok büyük bir başarı anlamına gelecek. Türkiye’nin Erdoğan’dan ibaret olmadığını gösterecek” demişti. Rebecca Harms, farklı kesimlerde tutuklanan kişilerin serbest bırakılması ihtimali karşısında ümitlerin de yeniden yeşereceğini ifade etti. Hollandalı Avrupa Milletvekili Kati Piri’nin kaleme aldığı ve Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen 2018 yılı Türkiye raporunda insan hakları ihlallerinden ötürü AB-Türkiye üyelik müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunuluyor.

Etiketler: avrupa birliği
Okunma Sayısı: 1617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı