"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi yara almasın

05 Mayıs 2019, Pazar
YSK’ya çağrı yapan çok sayıda hukukçu ve siyasi, İstanbul için verilecek kararın demokrasi ve hukuka uygun olması gerektiğini vurguladı.

31 Mart seçimlerinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen YSK’nın itirazları değerlendirip nihai bir karar vermesi bekleniyor. Kamuoyu ve hukukçular İstanbul seçimleri için YSK’nın kararının önemine vurgu yaparak hukukun yara almaması çağrısı yapıyor. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda milli irade vardır, millet vardır, sandık vardır. Bugün sandığa sahip çıkma, sandığın demokrasiye gölge düşürmesini önleme zamanıdır” dedi. Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla 35. Olağan Mali Genel Kurul toplantısını Samsun’da yapacaklarını söyledi. 

Demokrasiye gölge düşmesin

Feyzioğlu, şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda milli irade vardır, millet vardır, sandık vardır. Bugün sandığa sahip çıkma, sandığın demokrasiye gölge düşürmesini önleme zamanıdır. Bugün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) düşen görev, artık milletin iradesini tartışmasız desteklemektir. İlk adımın, kurtuluşun ve kuruluşun ruhuna, büyük Türk devriminin temel ilkelerine uygun şekilde seçim sürecini nihai olarak sona erdirmektir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu

Türkiye, bundan sonra yüzde 100’ümüzle hep birlikte, el ele, hangi siyasi düşünceden olursak olalım her türlü ayrımcılığa karşı 82 milyonu hukuk paydasında buluşturma mücadelesine kaldığı yerden büyük bir kararlılıkla devam etmek zorundadır. Yolumuz uzundur. Umut vardır.” 

Güven ya kahraman olacak, ya da demokrasiyi asacak 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da sosyal medya hesabından YSK’nın vereceği kararla ilgili tarihî bir benzetme yaptı. “YSK Başkanı Sadi Güven ya kahraman olacak ya da demokrasiyi asacak” diyen Cesur’un paylaştığı mesaj şöyle; 

“Cumhuriyetimizin bir de demokrasi tarihi var: “Menderes 1 kere öldü; idamına imza atan hâkim Salim Başol, ne saygı-ne itibar-eceliyle ama organları paramparça BİN KERE öldü.” #yskbaşkanısadigüven de vereceği kararla, ya kahraman olarak anılacak; ya da demokrasiyi asacak.”

Okunma Sayısı: 1598
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    5.5.2019 08:30:46

    YSK hükümetin baskılarına boyun eğerse kalan demokrasiyi de tahrip etmiş olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı