"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasiye olan inanç tükenmesin

14 Nisan 2019, Pazar
31 Mart seçimleri sonrası bazı adaylara mazbatalarının verilmemesi ve sürecin uzatılmasına tepkiler devam ederken 11’inci Cumhurbaşkanı Gül, “Türkİye’ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür” dedi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 31 Mart’ta seçilen bazı adaylara mazbata verilmemesi ve sonuçların geciktirilmesini eleştirdi. Gül, “Türkiye’yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir” uyarısı yaptı. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak sessizliğini bozdu. Çok partili sisteme geçildiği 1950 yılından bu yana seçimlerin hiçbir zaman tartışma konusu olmadığını belirten Gül, “Ancak üzülerek görüyoruz ki son zamanlarda seçimlerin yapılması ve sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu kaçınılmaz olarak hem içeride hem dışarıda Türkiye’nin itibarını zedeliyor. Son yerel seçimlerde bu tartışmaların çok daha yoğunlaşmış olmasını görmek üzüntü verici” ifadelerini kullandı.

Bunlar Türkiye’nin itibarına zarar verecek şeyler

YSK’nın seçilen bazı adaylara mazbata vermemesini ve seçim sonuçlarının geciktirilmesini eleştiren Gül, “Seçilen bazı adayların tüm aday olma süreçlerinde hukuki gerekleri karşılayıp adaylıkları kabul edildikten ve seçildikten sonra düşürülmeleri, sayıları çok az da olsa, oldukça tartışılacak bir durum. İkincisi, İstanbul’da seçim sonuçlarının açıklanmaya başladıktan sonra o gece yaşananlar ve seçim sonuçlarının kesinleştirilmesinin bu kadar uzatılıp geciktirilmesi. İşin hukukî ve teknik kısmından ziyade politik söylemlere girilmesi. Bütün bunlar Türkiye’nin itibarına zarar verecek şeyler” değerlendirmesinde bulundu.

Memleketin geleceğine konsantre olunmalı

“HukukÎ gerekçeler hızla tamamlandıktan sonra seçimin sonuçlarını açıklamak ve tartışmaları noktalamak gerekirdi” diyen Gül, seçim sonuçlarına itirazların incelenip sonuçlandırılmasının hızla bitirilmesi gerektiğini söyledi. Gül, yazılı açıklamasını “Bu meselenin uzaması Türkiye’ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür. Türkiye’yi yönetenlerin önünde hem seçimsiz bir 4.5 yılları var hem de üzerinde çalışılması gereken ciddi meseleler var ve bu tip tartışmalardan uzak durup memleketin geleceğine konsantre olmaları çok önemli diye düşünüyorum. Türkiye’yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir” diye sonlandırdı.

Okunma Sayısı: 1187
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı