"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DEVA’dan KHK’lılar için eylem planı

17 Mayıs 2022, Salı 17:40
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, OHAL KHK’ları ve kamudan ihraçlarla ilgili çözüm önerilerinin de yer aldığı 72 sayfalık eylem planı hazırladı.

Yargılandığı davadan beraat edip işine iade edilmeyenler ve onların mağduriyet yaşayan yakınlarının dahil maddi, manevi ve sosyal haklarının iade edilmesi gerektiğini belirten Yeneoğlu, “OHAL Komisyonu da mutlaka lağvedilmeli” dedi.

Habertürk’ün haberine göre, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 125 binden fazla kişinin OHAL kararnameleri ile ihraç edildiğini söyledi.

KHK’larla ihraç edilenlerin ailelerinin de büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Yeneroğlu, “Sadece sohbet, toplantı, yemek gibi legal faaliyetlere katıldıkları ya da o dönem bir bankaya para yatırdıkları veya yine o dönem devletin kamu yararı gözeten kurumlar arasında gördüğü sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında bulundukları için insanlar terör örgütü üyeliğinden yargılandı. Bir kişinin terör örgütü üyeliğinden yargılanması için örgütün, terör örgütü vasfının bilinci içinde örgüte destek vermesi ve örgütün amaçlarını kendisine hedef koyması lazım” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Demokrat hukukçu

    17.5.2022 19:23:50

    Ohal KHK larını iptal edip antidemokratik olan Sadece beraat edenleri işe iade etmeleri yetmez. Terörle Mücadele Kanunu’nu da değiştirmeliler. Kanun değiştirilip iadei muhakeme yapılmalı ve boşu boşuna terörist sayılıp mahkum edilenlere de hakları iade edilmelidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı