"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır'da örgüt yandaşları olay çıkardı

18 Aralık 2014, Perşembe 22:50
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iki gün önce polisin açtığı ateş sonucu ölen Kadri Çakmak olayına tepki gösteren eylemciler şehrin bir çok noktasında aynı anda eylem yaptı.

Silvan yolunu trafiğe kapatan yüzü kapalı örgüt mensupları, yoldan geçen araçları el yapımı patlayıcı attı. Bölgeye sevk edilen polis araçlarına patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Aynı anlarda Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki caddeyi trafiğe kapatan eylemcileri, el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle eylem yaptı. Eyleme uzun süre müdahale eden olmadı. Şehitlik semtinde eylemler devam ederken Diyarbakır Valiliğine yakın bölgede bulunan Çiftkapı semtinde bulunan mobese kameralarına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırı sonucu kameralar hasar gördü. Mobesenin silahla tarandığı bölgede bulunan İnönü Caddesi'ndeki bir kamu binası ise Molotof yağmurunu tutuldu. Burada bulunan bir bankaya ise el yapımı bombalar ve molotoflar atıldı. 

ATM'si hasar gören bankanın Kobani olaylarında hasar gördüğü ve yeni hizmete girdiği belirtildi. Öte yandan, zırhlı polis araçlarının AKP binası önünde durması nedeniyle akşam saatlerinde devriye atamadığı iddia edildi.

Etiketler: diyarbakır, devriye, atm
Okunma Sayısı: 943
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı