"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dokunulmazlık görüşmeleri kavgayla başladı

28 Nisan 2016, Perşembe 12:57
Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk toplantısı kavga ile başladı. HDP ile AKP'li vekiller birbirlerine girdi.

TBMM Anayasa Komisyonu dokunulmazlıkları görüşmek üzere toplandı. Komisyon toplantısına çok sayıda milletvekili ve basın mensubu ilgi gösterdi. Salonun çok kalabalık olması nedeniyle Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop basın mensuplarının dışarı çıkmasını istedi. Bu arada gazetecilerin dışarı çıkartılmasına karşı çıkan HDP milletvekilleri AK Parti milletvekilleri ile kavga etti. Kameraman ve foto muhabirleri Komisyon Salonu'ndan dışarı çıkarıldı.

DOKUNULMAZLIK GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan komisyon, AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda hükümet adına yer alıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Komisyon üyelerinin dışında çok sayıda AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri de teklifin görüşmelerine katılıyor.

AYAKTA KALANLAR OLDU

Komisyona katılımın yüksek olması nedeniyle çok sayıda kişi toplantıyı ayakta takip ediyor. Toplantıya katılanlardan bazılarının basın mensuplarının yerlerine oturdukları görüldü.

KAVGA ÇIKTI

HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, çok sayıda milletvekilinin ayakta olduğunu gerekçesiyle daha geniş salona geçilmesini istedi. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop ise en geniş salonda toplantının yapıldığını söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da "Genel Kurul bugün kapalı, orada yapalım" teklifinde bulundu.

Komisyonda, teklifin görüşmelerine geçilmeden önce basın mensupları ile milletvekili danışmanlarının salon dışına çıkartılması konusunda bir anda tartışma başladı. Tansiyonun yükseldiği tartışma da itiş kakış da yaşandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı