"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Duvarın 90 kilometrelik bölümü tamamlandı

02 Mart 2017, Perşembe 14:59
Suriye sınırına inşa edilen duvarın 90 kilometrelik bölümü tamamlandı.

Suriye ile 169 kilometre uzunluğunda olan Gaziantep ve Kilis sınırının 90 kilometresinde modüler beton duvar inşa edildi. Böylece Suriye sınırı 'Fiziki Güvenlik Sistemi' ile güvenli hale getirildi. Yapılan çalışmalar sonucu kaçak geçişlerde yüzde 40 azalma sağlandı.

1'inci Hudut Alay Komutanlığı'nda konuyla ilgili brifingde konuşan Albay Alparslan Kılınç, 911 kilometrelik Suriye sınırının 169 kilometresinin sorumluluk sahalarında olduğunu ifade etti.

Sınır hattında beton duvar, hendek, kafes tellerle önlem alındığını ifade eden Albay Kılınç, ayrıca rokete dayanıklı kule ve kulübeler, termal kameralar ile aydınlatma direkleri ve sürekli devriye görevi yapan zırhlı araçlarla güvenliği sağladıklarını kaydetti.

Bu önlemlerin yanı sıra havadan da droneler ve insansız hava araçlarıyla sınırın iki tarafı da gözetleniyor.

Duvar 3 ay içerisinde tamamlanacak

Albay Kılınç, sorumluluk alanlarındaki 169 kilometrelik sınır hattının 90 kilometresinde modüler beton duvar inşası yapıldığını kalan 69 kilometrelik bölümün de TOKİ ve yüklenici firmalar tarafından 3 ay içerisinde tamamlanacağını ve böylece Gaziantep ile Kilis'in Suriye ile olan sınırının tamamen duvarla kapatılacağını söyledi.

DHA

Etiketler: suriye, sınır, duvar
Okunma Sayısı: 2088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.3.2017 08:17:18

    Bu duvar kaç km.olacak,kaça mal olacak.Yine bu duvar örülmeden 5-6 yıl önce SURİYE-TÜRKİYE arasında akraba ziyaretleri serbestçe yapılabiliyordu.Hatta iki ülke ortak kabine toplantıları yaptılar.Bu sınır bölgesinde MAYINLI ARAZİLER MAYINDAN ARINDIRILACAK,2 KIBRIS BÜYÜKLÜĞÜNDE VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ insanımızın ve ülkemizin istifadesine sunulacaktı. Hangi şer ve necis el bunları engelledi.?

  • Ali Tam

    3.3.2017 00:27:08

    Israil'in Filistinlilere karsi yaptigi duvara ne kadar da benziyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı