"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ile görüştü

10 Ocak 2019, Perşembe 19:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul 50 dakika sürdü.

'İstanbul ile ilgili tecrübelerini, önerilerini ve tavsiyelerini dinledim'

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "İnşallah hepinizin sosyal güvencesi ve meslek güvencesi olduğu günler, yıllar sizinle beraber olsun, ayağınıza taş değmesin." dedi.

Daha önce İstanbul'da görev yapan büyükşehir belediye başkanlarını ziyaret ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bu çerçevede görüştüklerini ifade eden İmamoğlu, "Çok güzel bir sohbet oldu. Elbette ki İstanbul ağırlıklı, İstanbul'u konuştuğumuz, İstanbul ile ilgili tecrübelerini, önerilerini ve tavsiyelerini dinlediğimiz bir görüşme oldu. Bence çok kıymetli anekdotları vardı, kendilerinin aktardığı ve faydalanacağımız. Bizim dileğimiz İstanbul'da en az hata ile hatasız bir dönemi ve süreci başlatmak. Bu manada faydalı, güzel bir görüşme olmuştur. Bu güzel sohbet imkanını sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Kendilerine izahta bulundum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beylikdüzü'ndeki Kıbrıs Anıtı'na yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Açıkçası dün bu soru sorulduğunda fırsat bulursam kendilerine bu konuyu izah etmek istediğimi beyan etmiştim. Kendilerine izah ettim ve tabii 'Bu tür konuların daha çok konuşulacağını, bunun siyasi ortam gereği konuşulabileceğini, siyasi ortamda konuşulması beni rahatsız etmez ama sizin bu şekilde bilip konuşmanız beni üzer onun için bilgi sahibi olmanızı istedim.' dedim. Bu böyle bir anıt değil, bu bir Rauf Denktaş anıtıdır. Kıbrıs'ın özgürlüğüne kavuşması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu anıtıdır. 'Orada küçücük, minik bir rölyefin bir anıt gibi tanımlanması belki size ulaşmıştır.' dedim. Kendilerine izahta bulundum, orada fotoğrafları da göstererek kendilerine aktardım. Sanıyorum yeterli bilgiye sahip oldular."

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da ziyaret edeceğini söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 1597
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı