"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fransa'daki teröre Türkiye'den kınama

15 Temmuz 2016, Cuma 11:54
Fransa'nın güneyinde Nice kentinde 31 yaşındaki Tunus kökenli Fransız vatandaşı saldırganın ulusal gün kutlamaları sonrasında kalabalığın içine kamyonla girmesi ve araçtan ateş ederek 84 kişinin ölümü, 18'i ağır çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı terör saldırısıyla ilgili siyasilerden kınama geldi.

İşte o açıklamalar;

BAŞBAKAN YILDIRIM: KANLI VE KORKAK TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Başbakan Yıldırım, Fransa’nın Nice kentinde 80 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınadı.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık resmi Twitter hesabından Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak Fransızca kınama mesajı yayımladı. 

Mesajında “Kanlı ve korkak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” diyen Yıldırım, terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK‘TAN FRANSA SALDIRISINA KINAMA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fransa‘nın Nice şehrinde ölüm ve yaralanmalara neden olan terör saldırısını kınadı. Işık, ‘‘Teröre karşı Türkiye her türlü desteğe vermeye hazırdır.‘‘ dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI FRANSA'DAKİ SALDIRIYI LANETLEDİ

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın Nice kentinde meydana gelen ve 84 kişinin öldüğü terör korkunç terör saldırısını şiddetle kınadı ve lanetledi. 

Bakanlık açıklamasında, "Fransız halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan mesaj şöyle: 

"Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör, herşeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlere karşı bir tecavüzdür. Bu zor günde dostumuz ve müttefikimiz Fransa'ya ve Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞİMŞEK: TERÖR GLOBAL BİR BELADIR, GLOBAL İŞBİRLİĞİ GEREKTİRİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fransa’nın Nice şehrinde ölümlere ve yaralanmalara neden olan terör saldırısını kınadı. Şimşek, “Fransa’nın acısını gönlümüzde hissediyoruz. Fransa ile biriz, beraberiz. Terör global bir beladır ve global işbirliği gerektiriyor.” dedi.

Şimşek, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’nın da katıldığı ‘2016 OECD Türkiye Ekonomik İnceleme Raporu’nun tanıtım toplantısında ayrıca “Her zaman söyledik; teröristlerin ve terörün milliyeti, mezhebi, nerede olduğu hiç önemli değildir. Terör terördür, hiçbir şekilde maruz görülemez. Terör ile mücadelede bütün dünya ile Türkiye; gönül birliği içindedir, en güçlü şekilde mücadele etmeye hazırdır. ” açıklamalarında bulundu.

AB BAKANI ÇELİK'TEN FRANSA SALDIRISINA KINAMA

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı. 

AB Bakanı Ömer Çelik yayımladığı mesajda, "Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Terör, her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı