"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geçinemiyoruz... 10 lira daha ucuza alabilmek için...

13 Şubat 2022, Pazar 00:15
AKP’NİN “KALE”LERİNDEN KONYADA“UCUZ” YAĞ VE PİRİNÇ KUYRUĞUNDA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: “ZAMLAR BİZİ ÇOK ETKİLEDİ.”

SOĞUK HAVADA UZUN KUYRUKLAR

AKP’nin kalesi olarak bilinen Konya’da da vatandaşlar Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 99 liraya satılan 5 litrelik yağ ve pirinçten alabilmek için soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, “Zamlar bizi çok etkiledi. Geçinemiyoruz” diye şikâyet ettiler.

KRİZ VURDU, VAY HALİMİZE

Market fiyatlarına göre 10-15 liralık indirim için bir saattir beklediğini ifade eden bir vatandaş, “Marketler felaket, hepimiz geçim sıkıntısı çekiyoruz” derken, bir diğeri “60-70 yaşında insanlar sıra bekliyor. Ülkeyi kriz vurmuş, vay halimize” şeklinde konuştu.

***

Geçinemiyoruz

AKP’nin kalesi Konya’da vatandaşlar isyan etti:  “Yalana gerek yok, geçinemiyoruz.”

AKP’nin kalesi olarak bilinen Konya’da da vatandaşlar Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 99 liraya satılan 5 litrelik yağ ve pirinçten alabilmek için soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Yurttaşlar, “Zamlar bizi çok etkiledi. Geçinemiyoruz. Vay halimize” diyerek tepki gösterdi. Marketlere göre 10-15 liralık indirim için bir saattir beklediğini ifade eden bir yurttaş, “Ne yapalım kalenderiz. Zamlar bizi çok etkiledi. Marketler felaket. Yalana gerek yok, hepimiz geçim sıkıntısı çekiyoruz” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, 1 saati aşkın süredir kuyrukta beklediğini ifade eden vatandaş, “Daha sıranın gelmesine çok var. Ne yapalım ihtiyaç meselesi, geçinemiyoruz. 10-15 lira indirim için burada bekliyoruz” dedi.

1 teneke yağ için

Ülkede ciddi bir kriz yaşandığını ve geçinemediklerini söyleyen bir başka vatandaş ise sitemini şu sözlerle dile getirdi:  “Bu insanlar bir teneke yağ için bekliyor burada. 2’inci teneke yağı da vermiyorlar. Bir de 5 kiloluk pirinç veriyorlar. İşte varlık kuyruğu. 1 saattir bekliyoruz. 10 milyon için bekliyoruz. Burada 60-70 yaşında insanlar sıra bekliyor. Ülkeyi kriz vurmuş. Elektrik, doğal gaz bir yandan su bir yandan. Vay halimize!” Marketlerde markasına göre 130 ila 180 lira arasında satılan 5 litrelik zeytin yağını TMO’da 99 lira, 2 kilogram pirinç 24.50 TL’ye, 2 kilogram nohut 19 TL’ye, mercimek ise 12.75 TL’ye satılıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı