"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hamaset yetmiyor

17 Mayıs 2021, Pazartesi 17:00
350 sanatçı, akademisyen, aktivist ve milletvekili, İsrail ile ekonomik bağlar içindeki bütün hükümetleri, ekonomik ve diplomatik baskı kurmaya çağırdı.

350 sanatçı, akademisyen, aktivist ve milletvekili, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılara karşı Türkiye başta olmak İsrail’le ekonomik ilişkilerini sürdüren bütün hükümetleri ekonomik ve diplomatik baskı kurmaya çağırdı. 

“ZULMÜ SON BULMALI”

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Siyonist İsrail rejimi 72 yıldan bu yana Filistin topraklarını işgal ve ilhak ederek halka katliâm ve zulümle baş eğdirmeye çalışarak saldırılarını sürdürüyor.

Günlerdir İsrail kolluk güçleri gerçek mermiler ve bombalarla aralarında çocukların da olduğu yüzü aşkın Filistinliyi öldürdü. Gerekçesi ise Doğu Kudüs’te Filistinlilerin tahliye edilerek yerlerine Siyonist yerleşimcilerin yerleştirilmesinin protesto edilmesi, Mescidi Aksa’nın savunulmasıydı. 

Birleşmiş Milletlerin (BM)karar ve çağrılarını tanımayan İsrail yönetiminin ardında ABD gibi emperyalist güçlerden aldığı şartsız destek var.

Ülkemizde iktidarın tutumu, halkın öfkesini iç politikaya tahvil etmekten öteye geçmiyor. Ekonomik ve politik yaptırım içermeyen hamasi söylemlerin Filistin halkının yaşadığı zulüm karşısında etkisiz olduğu açık.

BMGK, İsrail'in saldırılarını görüşecek
180’i aşkın entelektüel ve bilim insanından UCM’ye çağrı: İsrail’e güvenmeyin
İslam dünyası İsrail'e karşı neler yapabilir?
İsrail'e karşı uluslararası alanda hangi hukuki adımlar atılabilir?
İsrail'in saldırılarında şehit sayısı 200'e yükseldi
Aktivist Halper: Siyonizmin amacı İsrail'i bir Yahudi ülkesi yapmak ve Filistinlileri saf dışı etmektir

 

Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı