"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hedef kardeş kavgasıdır

22 Nisan 2019, Pazartesi 18:00
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, toplumda kin ve nefret duyguları oluşturan manşetlere imza atan ve aynı tür haberlere yer veren medya organları şiddetle kınanırken, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının da provakasyon amaçlı olduğuna vurgu yapıldı.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin Erdoğan'dan ilk açıklama

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin yeni açıklamalar

Kılıçdaroğlu: Akar'a sormak lazım

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının faillerinden biri yakalandı

Açıklamada, “Burada saldırıya uğrayan siyasi liderin kimliği veya partisinin adı asla önemli değildir. Zira hain saldırıya uğrayan aslında kişi değil, toplumun bizzat kendisidir. Bu saldırılar bireysel olarak şahıslara değil, gerçekte zor şartlara rağmen demokrasi mücadelesi veren ve bunu da tüm seçimlerde sandık başına koşarak kanıtlayan Türk halkına karşı yapılmaktadır. Amaç toplumu bölüp parçalamak, hedef de Türkiye’yi kanlı bir kardeş kavgasına sürükleyerek darmadağın etmektir” ifadeleri kullanıldı. 

***

Medya nefret diline yer vermemeli 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asker cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. “Yayıncıların, kim tarafından kullanıldığına bakılmaksızın ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici nefret diline yer vermemesi sağlanmalıdır” diyen Taşçı, nefret dili konusunda medyanın izlediği tutumun da bu söylemin yayılmasına neden olduğunu kaydetti. RTÜK’ün bu tür yayınları yaptırımsız bıraktığını belirten Taşcı, mevzuatın, yayıncıların tarafsızlık ilkesine bağlı ve hukukun üstünlüğünü gözeten bir anlayışla yayın yapmalarını sağlayacak bir şekilde gözden geçirilmesi ve yaptırım mekanizmasının devreye sokulması çağrısında bulundu.

***

CHP: Hem vali hem de emniyet bilgilendirildi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saldırıdan sonra yaptığı ilk açıklamanın ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yaptığı ziyaretin ‘habersiz’ olduğu iddialarını yalanladı. Hem valinin hem de emniyetin Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesine katılacağıyla ilgili bilgilendirildiğini kaydeden Özkoç, İçişleri Bakanı Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin’e yönelik istifa çağrısını yineledi.

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı