"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk, siyasete kurban edilmemeli

27 Mart 2019, Çarşamba 17:42
Prof. Dr. Ersan Şen, “Dedikodu var, istihbarat notu var diye seçilmiş bir yerel yöneticinin görevden alınması mümkün değildir. Hukuk siyasete kurban edilmemelidir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında, “Terör örgütü PKK ile halen iltisakı ve irtibatı bulunan belediye meclis üyesi adayları seçilmeleri halinde açığa alınacak” dedi. RS FM’de yayınlanan programda bu açıklamayı değerlendiren Prof. Dr. Ersan Şen ‘İçişleri Bakan’ının görev ve yetkileri anayasa ve kanunla sınırlıdır. Kimse kanunlardan yetki almadan bu konuda yetkiliyim diyemez. Sadece dedikodu var, istihbarat notu var diye seçilmiş bir yerel yöneticinin görevden alınması mümkün değildir’ diye konuştu. 

Bu notları delil olarak kullanamazlar

PKK ile iltisaklı’ iddiasıyla isimleri ve bilgileri yayınlanan kişilerle ilgili olarak da yorumda bulunan Ersan Şen ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde istihbarat notları vardır. Bu notlar bilgi notlarıdır, tutulabilirler, ama delil olarak kullanılmazlar. Hukuk devletinde herkes eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Hukuk güvenliği hakkına sahiptir. Çifte standart olmaz. Yargının en önemli görevlerinden biri herkese ayrım yapmaksızın eşit davranmaktır. Hukuk siyasete kurban edilmemelidir’’ değerlendirmesinde bulundu.

Bakanın bir müdahalesi olamaz 

Prof. Dr. Ersan Şen, Mansur Yavaş’ın görevden alınıp alınamayacağı hakkında ise ‘’Kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı söz konusu, ama henüz seçilip göreve başlayıp görevini kötüye kullanması ile ilgili bir suçlanması yok. Geçmişle ilgili dosyası varsa YSK bu şahsın aday olmasına izin verdiyse, yarın seçildiğinde de mazbatasını alabilecekse bu aşamalara kadar İçişleri Bakanı’nın bir müdahalesi olamaz. Ancak şahsın seçildikten sonra belediye ile ilgili yetkilerini kötüye kullanması durumunda süreç başlayabilir’’ açıklamasını yaptı.

 

Etiketler: Türkiye, hukuk, siyaset
Okunma Sayısı: 3376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı