"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı Soylu'dan büyükelçilik saldırısı hakkında açıklama

20 Ağustos 2018, Pazartesi 16:35
İçişleri Bakanı Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılması olayı ile ilgili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Haliç Polis Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Soylu, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı. 

Vali Vasip Şahin, Ahmet Misbah Demircan, polisler ve kaymakamla bir araya gelerek bayramlaştıklarını ve bir durum değerlendirmesi yaptıklarını dile getiren Soylu, hangi adımları atabileceklerini değerlendirdiklerini söyledi.

"Arkadaşlarımız araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyor"

Bir gazetecinin ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılmasına ilişkin bir sorusu üzerine, Soylu şunları kaydetti:

"Saat 05.30 itibarıyla böyle bir saldırı gerçekleşti. Arkadaşlarımız o saat itibarıyla teknik olarak analizlerini yapıp araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Zannediyorum Ankara Valiliğimiz bu konuda bir açıklama gerçekleştirdi. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız. Yani, o saatte neden böyle bir olay gerçekleşti, şu anda olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek çok yanlış olabilir." 

Bugüne kadar bu tip olayların ekiplerce maharetli şekilde çözüldüğünü vurgulayan Soylu, "Bu olayların üzerine gerçekleşen bir provokasyon mudur, yoksa maalesef adi bir vaka mıdır veya adi bir vaka süsü vererek bir provokasyon mu oluşturulmak istenmiştir, buna arkadaşlarımız, hem istihbarat hem Ankara Emniyet Müdürlüğümüz hem tüm birimlerimiz yoğunlaşmış durumdalar." ifadelerini kullandı. 

Bakan Soylu, olayın çözülmesinin ardından gerekli açıklamanın ilgililerce kamuoyuna yapılacağını sözlerine ekledi.  Daha sonra Soylu, Haliç Polis Merkezi'nin yanındaki taksi durağına da geçerek buradaki taksicilerle bayramlaştı.

AA

Okunma Sayısı: 1312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı