"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhbarcılık cinneti

07 Nisan 2018, Cumartesi
4 öğretim görevlisini öldüren Araştırma Görevlisi Volkan Bayar’ın ihbarcı olduğu ortaya çıktı. Prof. Ayşe Aypay, “Biz Volkan Bayar’ın devletin kurumlarını aldattığını, FETÖ’yle mücadeleyi kişisel husÛmetlerine alet ettiğini her yere anlattık” diye isyan etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Bayar, düzenlediği silâhlı saldırıda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Araştırma Görevlisi Yasir Armağan ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak’ı öldürdü. Saldırının ardından Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Ayşe Aypay, “Volkan’ı korumanın bedelini kim ödeyecek?” sözleriyle gündeme gelmişti. RS FM’de yayınlanan programa konuk olan Aypay, silâhlı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aypay “Başımız şu saatten sonra sağ olamaz. Dört tane gencecik arkadaşımızı kaybettik” diyerek sözlerine başlayan Aypay, “Bir buçuk yıldır feryadımızı her yere duyurmaya çalışıyorduk. 15 Temmuz’dan sonra Volkan Bayar denilen bu kişi, FETÖ’yle mücadele adı altında bir sürü kişiyi şikâyet etti. Şikâyet ettikleri arasında benim eşim de var. Kendisi gerçek bir FETÖ’cüdür” diye konuştu.

Eşim yargılandı, beş buçuk ay hapis yattı

 

Üniversite yönetiminin Volkan Bayar’ın iftiralarına itibar ettiğini belirten Aypay, “Rektörlük, onun iftira dilekçelerine itibar ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık işlem başlattı. Benim eşim yargılandı, beş buçuk ay hapis yattı. Bu iftiranın yüzünden eşimin kalbinde dört damarı tıkandı. Kalp krizi geçirdi” dedi. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Gönen’in “Hakkında soruşturma başlatmıştık” sözlerinin yalan olduğunu savunan Aypay, şunları söyledi: “Biz Volkan Bayar’ın devletin kurumlarını aldattığını, FETÖ’yle mücadeleyi kişisel husûmetlerine alet ettiğini her yere anlattık. Rektörlük, en başından beri Volkan Bayar’ı ciddî bir koruma altına aldı. Hakkında soruşturma açtıklarını söylüyorlar. Kesinlikle doğru değil. Biz her yere dilekçeyle başvurduk. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, Volkan Bayar hakkında verdiğimiz dilekçelerin taratılmaması için talimat göndermişti.”

Dosyası saklandı

“Koruyorlardı. Çok büyük olasılıkla, Volkan Bayar’ın iftira dilekçelerinin arkasında bu isimler var” diyerek üniversite yönetiminin Bayar’ın arkasında olduğunu ileri süren Aypay, “15 Temmuz’dan sonra Volkan Bayar’ın dosyası, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden rektörlüğe çekildi. Yalan söylediğini ispat edebileceğimizi söyleyerek, hem kişisel olarak hem de avukatlarımız aracılığıyla Bayar’ın dosyasını istedik. Ama vermediler. Rektörlük Volkan Bayar’ı sonuna kadar korudu” ifadelerini kullandı.

Yönetim bu kişiyi kullandı

 

Üniversite yönetiminin Volkan Bayar’ı kullandığını da ileri süren Prof. Aypay, “Üniversite yönetimi, Volkan Bayar’ı kullanarak, birçok hocadan, adına FETÖ’yle mücadele diyerek kurtulma girişiminde bulundu. Benim eşim beş buçuk ay hapis yattı. Biz vatansever insanlara FETÖ’cü damgası vurulması çok ağır bir iftira. Ölmeyi tercih ederim bu iftira yerine. Benim eşim bu iftiranın ardından beraat etti. Diğer arkadaşlarımız da beraat etti. Hepsinin Volkan Bayar tarafından iftiraya uğradığı ortaya çıktı” dedi.

Rektör: Soruşturmanın ne zaman başlatıldığını tam hatırlamıyorum

Aypay’ın iddialarının ardından Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Gönen, Bidebunudinle’ye konuk oldu. Gönen, “Volkan Bayar, hakkında soruşturma sürüyordu” dedikten sonra, “Soruşturma ne zaman başlatıldı?” sorusuna, “Tam hatırlamıyorum soruşturmanın ne zaman başlatıldığını. Ama devam ediyor” dedi. Gönen, Ayşe Aypay’ın “Cinayetlerin tek sorumlusu bu adam değildir” sözlerine şu cevabı verdi: “Ayşe Aypay’ın eşi, FETÖ’yle iltisaktan dolayı adli işlem görmüş, bir miktar hapiste kalmış ve daha sonra beraat etmiştir. Ayşe hanımın böyle duygusal bir durumu vardır.” Ayşe Aypay’ın eşinin beraat ettikten sonra göreve başlatılmamasına da değinen Gönen, “Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çok açık. Beraat edenler, Ankara’daki merkezi itiraz komisyonuna başvururlar. Bizler de, sunulan dosyaları itiraz komisyonuna gönderdik. Durum bundan ibaret” dedi. Bayar’ın korunduğuna ilişkin iddiaları değerlendiren Gönen, “Bu iddia kesinlikle doğru değil. Biz, devletin kanunlarının bize verdiği yetki ve sorumluluğu sonuna kadar taşıyan bir kurumuz” dedi.

Eskişehir olayı, OHAL sürecinin özeti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bilgen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyenin bir başka akademisyen tarafından öldürülmesini ise “OHAL sürecinin özeti” sözleriyle değerlendirdi. Duvar’da yer alan habere göre Bilgen, “Bir ülkenin güvenlik politikasını ihbarcılık üzerine kurmanın bedelini 4 kişi hayatıyla ödedi. Üniversiteleri böyle yönetiyorsanız ülkeyi nasıl yönetirsiniz? Bu manzara ortaya çıktı. Akademisyenler, muhtarlar herkes ihbarcılığa özendiriliyor. Bu da bırakın gerçek suçluların tesbit edilmesini ağır mağduriyetleri beraberinde getiriyor. OHAL sürecinin ağır bedellerini farklı toplumsal kesimler yaşamaya devam ediyor” dedi.

Okunma Sayısı: 5719
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı